Skip to content

Baka en fantastisk tårta själv

Vi firar gärna tillställningar av olika slag med tårta. Om du skulle vilja göra något extra speciellt för ett tillfälle kan du tackla utmaningen att baka tårtan helt själv från grunden. Det behöver inte alls vara så svårt som många tror, men du kan nog vilja göra ett försök innan tillfället bara för att vara säker.

Första steget är att baka tårtbottnarna. Om du aldrig gjort en tårtbotten tidigare kan du hitta ett bra recept här. Och precis som det beskrivs på den sidan kan du även byta vetemjölet mot potatismjöl om du ska göra en glutenfri tårta. När den är färdig låter du den svalna och sedan fryser du in den.

Dagen efter är det dags att göra fyllningen. Här finns det mycket utrymme för experimentering med olika smakprofiler och du kan själv välja något du tycker smakar gott. Men det är ju också snällt att tänka på alla andra som ska smaka och vad de tycker om och inte.

När fyllningen är färdig tar du fram de frusna tårtbottnarna och skär dem innan de hinner tina helt. Anledningen till detta är att de inte smular lika mycket när de är halvfrusna och blir på så sätt enklare att hantera. Sprid sedan ut fyllningen jämnt, packa in tårtan med plastfolie och ställ i kylskåpet. Tårtbottnarna får nu stå och dra in fyllningen under en dygn.

Nästa dag är det dags att spackla och dekorera tårtan. Och det är värt att lägga ned lite extra tid och energi på att försöka skapa något riktigt vackert. Det finns mängder med bra hjälpmedel du kan använda dig av för att få ett sådant bra resultat du bara kan.

Allt som allt tar det ju tre dagar från början till slut med denna process. Men det kommer också vara värt tiden när du väl kan presentera tårtan och alla får chans att smaka. Lycka till!