Skip to content

Det italienska köket

Det italienska köket är så mycket mer än pizza och pasta, dessutom kan såväl pizzan som pastarätterna varieras i oändlighet. Att laga Italiensk mat själv är dessutom inte så svårt som du kanske tror, det gäller dock att använda bra råvaror. Sedan ska vi inte heller glömma alla fantastiska efterrätter från Italien, så som Tiramisu och deras goda glassar. Italiens kök har någonting för alla magar.

Viktiga ingredienser i det italienska köket

Olivolja är ett måste i italiensk matlagning och detsamma gäller pasta. Sedan är det mycket vanligt med soltorkade tomater, oliver och rödlök också. De italienska charkuteriprodukterna är också viktiga, så som salami, mortadella och parmaskinka som kan användas till både pasta och pizza. Sedan ska vi absolut inte glömma de olika ostsorterna som också är ett måste i italiensk mat. Mjuk mozzarella, smakrik Pecorino och givetvis parmesan.

Beställ italienska råvaror från nätet

För att få en riktig smak av Italien där hemma har du faktiskt möjlighet att beställa äkta italienska råvaror på nätet. Du hittar ett trevligt utbud online, med bland annat handrullad pasta och ekologiskt odlad olivolja. Det finns många fördelar med att kunna beställa livsmedel på nätet, det besparar dig tid du annars hade behövt spendera i matbutiken. Beställ på nätet och överraska familjen med en italiensk måltid.