Skip to content

En smakfull gåva

Är du på jakt efter den perfekta presenten? Kanske du behöver nåt extra till din mamma, eller kanske något till din vän som du inte träffat på länge. Varför inte ge bort en smakupplevelse som ger ett smakrikt minne av dig. Det blir en väldigt personlig present som brukar uppskattas av de flesta. Vi har här försökt ta upp några bra alternativ på en smakfull present.

Postkakan

Present

Vi har hittat ett företag som säljer tårtor per post via sin webbshop. Företaget heter Postkakan och har sitt bageri utanför Örnsköldsvik i Västernorrland. Det hela startade med att Bo som äger företaget vann Postens tävling, ”postkakan” 1998, som innebar att få skicka kakor per post. Företaget har sedan dess bara blivit större och idag skickas Postkakan till över 70 länder.

Postkakan går enkelt att beställa via deras hemsida. Med i förpackningen finns ett hälsningskort att skriva en personlig hälsning på. Postkakan finns i följande smaker:

  •  Postnöt
  • Apelsintryffel
  • Sacher
  • Citron
  • Kola Cocos
  • Brända mandlar

Är du ett företag som är intresserad av tjänsten finns även postkakan att beställa som logobit. Du får då små kakor med ert företags logga på. Att ge bort en postkaka brukar vara mycket personligt och uppskattat.

Presentkort

Något som alltid är uppskattat är att ge bort ett presentkort på någon bra restaurang. Denna gåva går lika bra att ge bort till någon i familjen som en vän som bor i andra delen av landet. Att gå ut och äta är något som alla uppskattar och att då få kalaset betalat ger ett stort plus. Att ge bort presentkort från restaurang fungerar lite olika, beroende på vilken restaurang du väljer. Enklast är att kontakta dem för att få veta hur du ska göra.

Systembolaget

Har du en vän som är intresserad av drycker är det aldrig fel att ge bort ett fint årgångsvin eller whiskey. Idag har de väldigt kompetent personal på de flesta systembolag som är pålästa och har bra sorter att rekommendera utefter dina specifika önskemål. En vinflaska är alltid en bra present att ha med sig till värdinnan om ni är bjudna på en middag. Ett tips som jag brukar ge bort, speciellt om vi ska äta skaldjur är  Ecologica Torrontés Chardonnay.