Skip to content

För dig med ett intresse för vin

Under de senaste åren så har intresset för vin blivit allt större. Slut är tiden för bag-in-box viner och man lägger gärna sina slantar på lite finare viner. Visst så kan ett vin i box vara okej och vi vill inte alls skriva ner detta vin på något sätt. Men vi tror att konsumenten av vin har förändrat sin syn på vin. Framförallt som måltidsdryck.

Intresse för vinDet visar sig att vinkonsumtionen har ökat i vårt avlånga land och en av anledningarna kan vara att utbudet har blivit så mycket större. Och att man som konsument lägger gärna lite extra pengar på ett godare vin. Intresset för vin har också ökat och vi lägger gärna ner tid på att lära oss mer om olika typer av viner. Förutom vin så köper vi gärna vinglas och tillbehör som gör vinupplevelsen bättre. Du med ett vinintresse bör absolut göra ett besök hos sommeliern.se som säljer det mesta som har med vin att göra. Vinet får du naturligtvis köpa på Systembolaget. Det går naturligtvis att beställa viner som hämtas ut på Systembolaget.

Du kan däremot boka vinprovningar och vinresor hos sommeliern.se. Genom att åka på vinresor och vara med på vinprovningar gör att du får lära dig massor om vin och kan vara en ögonöppnare för hur olika viner fungerar och hur de smakar. Viner kan vara en rätt komplex produkt och det finns många faktorer varför ett vin smakar som det gör. Det finns en otroligt stor variation av viner och det gälelr att du lär dig hur olika viner smakar och att du hittar de viner som du tycker om och vad som passar till vad. Vad som påverkar vin är både landet, vilket område det produceras, vilket klimat och vilken druva som används för att nämna några faktorer.