Skip to content

Grön choklad

Många olika experter och forskare har uttalat sig om rön och råd när det kommer om vad vi ska äta och dricka för att hålla en god hälsa, må bra och behålla eller uppnå en sund vikt. Vi får ofta höra om rätt mängd vitaminer, grönsaker och frukter – och hur vi på en vardaglig basis på bästa sätt får i oss alla dessa ämnen och antioxidanter.

Choklad

Vad man däremot inte fokuserar lika mycket på i de allra flesta rapporter som handlar om nyttiga ämnen och ”rätt” mat är den psykologiska biten och effekten av det man stoppar i sig. Vad som förmodligen är än mer sällan diskuterat är den effekten som sötsaker som choklad har på vår kropp.

Choklad är bra för dig!

Det är faktiskt så att choklad genom mycket forskning har visat sig ha en rad positiva effekter på människans hälsa. Precis som en måttlig mängd av rödvin, så kan choklad komma med främjande effekter för kroppen och sinnet i form av att choklad utlöser endorfiner (en slags glädjehormoner) som gör att man känner sig optimistisk, glad och upplyft. Alltså, en rätt mängd choklad varje dag är inte bara väldigt gott, utan även bra för vår mentala hälsa, vilket ofta speglar sig i hur vi mår och verkar även fysiskt.

Choklad med gott samvete

Vill man inte bara uppleva högklassig choklad och de positiva effekter den för med sig, utan också vill bidra till en bättre värld istället för att handla av företag som använder sig av bränsletunga transporter och oetiska tillvägagångssätt, kan man alltid handla sin garanterat ”gröna” choklad på Grön Gåva. Grön Gåva har många olika typer av choklad, du kan till och med köpa råchoklad hos dem.

Choklad är också en väldigt uppskattad gåva som du med fördel kan köpa och ge bort till din käresta tillsammans med ett fång rosor, som en med exklusiv födelsedagspresent till morfar eller kanske som en ”tack-för-inbjudan”-gåva.