Skip to content

Halloween – godisets högtid!

Om inte alltför länge är det återigen dags att spöka ut sig och fira halloween. Denna högtid om någon brukar vara sammankopplad med godis i mängder, något som vi verkligen välkomnar med öppna armar! Om nom nom!

Tisdagen den 31:a oktober är det återigen dags att fira halloween med allt som det hör till – utklädnad, partajande och framförallt godis i mängder! Här i Sverige var det faktiskt inte alltför länge sedan som vi anammade högtiden från USA och sedan dess så har den vuxit sig stark hos det svenska folket. Man kan nog säga att halloween främst är barnens högtid, men det är också otroligt många ungdomar och vuxna som gillar den av olika anledningar.

Under halloween så är det inget specifikt godis som gäller, utan allt går faktiskt hem! Några extra poäng plockar man dock om man ansträngt sig lite extra när någon knackar på och frågar om bus eller godis, om det är så att man lyckas hitta godisvarianter med skräck- eller spöktema! Var dock noga med att åtminstone ha någon form av godis hemma kvällen i ära, annars vet man aldrig vilket fasansfullt bus du kan råka ut för! Muhahaha! Skämt åsido, det hör numera till god sed att dela ut godis till alla förbipasserande barn som knackar på, vilket är ett bra incitament att få fara iväg och bunkra upp ett ordentligt godislager.

När vi tänker efter så behöver man faktiskt inte ens fara iväg för att göra detta, då det idag finns en hel del webbshoppar som tillhandahåller allt möjligt för att göra högtiden till en succé! Kul tycker vi och förhoppningsvis så delar även du denna åsikt! Livet är ändå fullt av alldeles för många alldagliga dagar – utan godis!

Vilket är ditt favoritgodis

Alla har vi våra favoriter då vi ska plocka ut lördags godis eller godis till Halloween. Så klart så kan det bli mer specifika godis just till allhelgonahelgen med dödskallar och mycket lakrits och salta godisar. En del av oss kanske bara går på klassisk lösgodis och chansar inte så mycket då det kommer till nya smaker.

Så här kan en topp tio lista se ut vilka vi gärna plockar ur lösgodisaskarna

  1. Dumle
  2. Stora colaflaskor
  3. Bubblizz
  4. Sula colanappar
  5. Marabou mini mjölkchoklad
  6. Center
  7. Geléhallon
  8. Hallon/lakritsskallar
  9. Kungens krisp
  10. Crispy bite