Skip to content

Härliga efterrätter

Finns det någonting bättre än en riktigt god middag? Skulle inte tro det. Dock är ju ingen riktig supé komplett utan en smarrig och härlig efterrätt. Av den anledningen kommer här några tips på härliga efterrätter som sätter en guldkantad avslutning på supén.

Pajer

God pajEn paj av något slag är alltid gott och dessutom enkel att göra samtidigt som ingredienserna som behövs ofta finns hemma, i alla fall till degen eller skalet. Förutom skal eller deg kan en paj se ut lite hur som helst. Allra godast är givetvis att ha en paj bestående av färsk frukt eller färska bär, som till exempel blåbär, hallon, äpplen, smultron, vinbär eller varför inte apelsin eller andra exotiska frukter. En paj skall givetvis också serveras med vaniljsås.

Sorbet

En annan efterrätt som också blir faslig god och som dessutom är enkel att göra på egen hand är sorbet. Bara att koka upp vatten och socker och smaksätta med vad man vill, i form av till exempel saften från en apelsin eller citron, mosade hallon eller jordgubbar eller varför inte melon. Därefter är det bara att hälla vätskan i en glassmaskin alternativ ställa in i frysen. I det fallet måste man dock komma ihåg att röra om med jämna mellanrum under infrysningen.