Skip to content

Ordna barnkalas

Att fira sin födelsedag med ett kalas brukar vara bland det roligaste som finns för både små och stora barn. Barn tycker oftast att allt med kalas är roligt, som presenter, tårta och presenter. Som förälder kan det vara roligt att involvera barnen i planeringen av barnkalaset. På så sätt får barnen vara med och delta i i förberedelserna.

Ha ett tema

Ett tema för födelsedagskalaset gör att allt går mycket smidigare. Det blir också roligt med ett tema och man kan ha en röd tråd genom hela kalaset. Då går det enklare att duka, dekorera och baka födelsedagstårtan. Ofta har barnet någon personlig favorit och det går nästan alltid att köpa färdiga dekorationer som passar in i temat. Man kanske till exempel vill ha filmen Frost som tema, ett djurtema eller havstema.

Baka tillsammans

MyTaste finns recept som är specialanpassade för barnkalas. Ofta är en stor del av nöjet med att ha kalas att baka och dekorera tårtan. Det brukar både vuxna och barn tycka eftersom det är ett bra tillfälle för kvalitetstid. Det finns mängder av olika tårtdekorationer som till exempel olika kända figurer som Disney-figurer eller Hello Kitty. Du kan också välja att baka tårtan i en vanlig rund form och sedan köpa en tårtbild, eller oblat, för att ge den ett proffsigt utseende. Det finns också en uppsjö av olika tårtljus man kan använda sig av. Men andra ord finns det alla förutsättningar att vara kreativ med tårtan.

Start- och sluttid med mera

Det kan vara viktigt att ange en exakt start- och sluttid för kalaset. Det är alltid roligt att planera några aktiviteter för kalaset, förutom paketöppning och tårta. Man kan till exempel anordna fiskedamm eller andra lekar som passar barnens ålder.